5 tips för att lyckas med dina affirmationer

1. Vad vill du uppnå? Det är alltid bra att ha tydliga mål med sina affirmationer. För att intentionerna bakom ens affirmationer ska vara i linje med vad man vill uppnå så kan det vara en bra att skriva ner vad man vill uppnå med sina affirmationer. Det kan man givetvis ändra vartefter man utvecklas. Men ju klarare din målsättning är, ju tydligare kommer du se resultat.

2. Anpassa affirmationer. Om du hör en affirmation så behöver du inte låsa dig till att upprepa den på samma sätt själv. Du kan alltid ändra ord så att det passar din vokabulär och anpassa efter dina behov. Det gör det också enklare att få in affirmationer i vardagen.

3. Positiv form. Affirmationer ska vara positivt laddade. Därför ska man försöka undvika negativt laddade ord som till exempel inte och aldrig, Om du vill skriva egna affirmationer är en bra regel att tänka på vad du vill ha istället för på vad du inte vill ha.

4. Presens. Affirmationer ska primärt vara skrivna i presens eller nutid. Till exempel ”jag älskar mig själv” (nu) och inte ”jag ska älska mig själv” (framtid). Det finns dock ett litet undantag till den här regeln och det är om affirmationen är utvecklande ”jag älskar mig själv mer och mer för varje dag som går”.

5. Kontinuitet. Du kan säga affirmationer så ofta du vill för dig själv under dagen. Du kan också läsa, skriva och lyssna på affirmationer obegränsat många gånger under en dag. Men kom ihåg att det har tagit många år för dig att lära dig det inre språket du har nu – det tar tid att lära sig språk och du måste var ihärdig.

Ett till litet tips på vägen: Ibland kan det kännas svårt att tro på vissa affirmationer. Du kanske säger ”jag är rik” men känner en stor distans till frasen. Då kan det vara bättre med affirmationer mer kopplade till du hur du vill vara, må eller känna. Exemplevis: ”Jag släpper oro och stress kopplat till pengar” eller ”jag känner mig ekonomiskt stabil”.


Har du några andra tips för att lyckas med affirmationer? Kommentera gärna!


Lycka till ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.